Weightlifting | The Gym Assen

Weightlifting

Gewichtheffen

Gewichtheffen, of liever gezegd Olympisch Gewichtheffen, is een belangrijk onderdeel van CrossFitn. Deze tak van sport betekent niet alleen zo veel mogelijk kilo’s liften. Bij gewichtheffen komen vier verschillende elementen samen; kracht, snelheid, techniek en coördinatie. The Gym Assen helpt jou met het trainen en verbeteren van deze vier elementen.

Onze trainers hebben niet alleen CrossFit licenties, maar zijn ook gespecialiseerd in diverse deelgebieden waaronder Olympisch Gewichtheffen. Dit betekent altijd een veilige en goede training.

Olympisch Gewichtheffen vraagt veel van de atleten en om een echt goede techniek te ontwikkelen is een grote tijdsinvestering nodig. Er zijn twee oefeningen waar het bij Olympisch gewichtheffen om draait.

SPORT NU 2 WEKEN GRATIS ..!

Clean and Jerk

Deze oefening bestaat uit twee onderdelen. Bij de Clean and Jerk wordt de halter tot de schouders getild (clean) en vervolgens tot boven het hoofd uitgestoten (jerk). In het begin wordt deze oefening veelal alleen met de stang geoefend om de focus te leggen op de uitvoering en de techniek, later volgt dan het verhogen van het gewicht.

SPORT NU 2 WEKEN GRATIS ..!

Snatch

Bij de Snatch wordt de halter breed vastgepakt en tot boven het hoofd getild. De oefening mag niet onderbroken worden. Vanuit hurkpositie wordt de halter tot borsthoogte gebracht, daarna moet men de halter snel boven het hoofd stoten, terwijl je in hurkpositie bent. Als laatste moeten de benen gestrekt worden terwijl de halter boven het hoofd gehouden wordt. Hierbij worden de spieren in de rug, benen, schouders en buik veel gebruikt.

Het olympisch gewichtheffen kent veel verschillen met normale krachttraining. Deze vorm van gewichtheffen is explosiever en snelheid en coördinatie spelen een grotere rol.

SPORT NU 2 WEKEN GRATIS ...!

Neem contact met ons op!